AeL ISTeEurope Awards WSA ICT IPMA IT-Excellence Award
SIVECO RomaniaSIMAVI

SIVECO Romania, premiată de Ministerul Educaţiei din Oman pentru implementarea cu succes a soluţiilor educaţionale

20 Iunie 2012

Soluţia de eLearning dezvoltată oferă elevilor şi profesorilor omanezi acces la conţinut educaţional digital

Bucureşti, 20 iunie 2012 –  O nouă recunoaştere internaţională pentru SIVECO Romania- soluţia de eLearning dezvoltată de companie a fost premiată de către Ministerul Educaţiei din Oman, fiind apreciată drept extrem de utilă în procesul de modernizare a educaţiei omaneze.
 
Ceremonia de premiere a avut loc săptămâna trecută, la Muscat, fiind evidenţiate numai  acele companii şi instituţii din mediul privat care au avut un rol important în sprijinirea proiectelor pentru educaţie.
 
Proiectul pentru care SIVECO a fost premiată are la bază o iniţiativă strategică a Ministerului Educaţiei din Oman şi a fost implementat în primă fază în anul şcolar 2010-2011 la şcoala de fete Thuraya Al Busaeediya din Muscat, urmând ca ulterior soluţia să fie adoptată la nivel naţional. Rezultatele evaluării proiectului pilot sunt foarte bune, considerându-se că îmbunătăţesc nivelul de implicare a elevilor la orele de clasă,  transformând procesul educaţional într-o experienţă plăcută pentru elevi şi profesori.
 
În cadrul acestui proiect, SIVECO a furnizat 120 de obiecte educaţionale interactive pentru gimanziu şi liceu, localizate şi mapate pe curricula locală la matematică, fizică, biologie şi chimie.  A fost instalat sistemul AeL şi au fost instruiţi profesorii pentru utilizarea optimă a instrumentelor implementate.
 
Suntem mândri că am putut fi alături de Ministerul Educaţiei din Oman cu acest proiect şi că i-am ajutat pe profesorii de aici să realizeze lecţii într-un mod atractiv pentru elevi, unic, într-un mediu virtual, securizat. Astfel, copii au posibilitatea de a experimenta fenomenele naturale şi de a descoperi, direct în sala de clasă, lumea înconjurătoare ”, declară Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.
 
SIVECO Romania este un jucător activ în zona Golfului, desfăşurând cu succes ample proiecte de modernizare a sistemului educaţional în Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Bahrein şi Oman, precum şi în ţări din Europa, Nordul Africii şi regiunea CIS.