AeL ISTeEurope Awards WSA ICT IPMA IT-Excellence Award
SIVECO RomaniaSIMAVI

Elevii din Kazahkstan folosesc conţinut educaţional digital dezvoltat de SIVECO Romania

29 May 2012

Romanian version only

Cea mai mare casă românească de software promovează învăţarea prin resurse multimedia.

Bucureşti, 29 mai 2012 - România este una dintre puţinele ţări exportatoare de educaţie.
Prin SIVECO, ţara noastră este recunoscută drept un lider în acest domeniu, compania dezvoltând proiecte de eLearning în 19 de ţări de pe 3 continente. Recent, SIVECO a fost invitată în Republica Kazakhstan pentru a implementa un proiect de creare de conţinut educaţional multimedia interactiv pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal.
 
Proiectul pe care îl avem în derulare este frumos dar foarte greu, totodată. Sunt sigur că echipa AeL eContent, recunoscută deja pentru expertiza şi tenacitatea de a dezvolta proiecte de mare complexitate  va reuşi şi de această dată să fie un ambasador al calităţii şi creativităţii româneşti”, a declarat Florin Ilia, Vicepreşedinte SIVECO Romania.
 
SIVECO Romania şi Centrul Naţional de Informatizare din Kazakhstan au semnat contractul de colaborare în luna aprilie 2012, iar prima livrare de resurse educaţionale în limba rusă şi kazahă este deja în curs de derulare.
 
Ministerul Educaţiei din Republica Kazakhstan a încredinţat companiei noastre dezvoltarea de conţinut educaţional multimedia interactiv pentru matematică, ce va fi implementat în şcolile primare, pentru algebră şi geometrie, destinat învăţământului gimnazial şi liceal, precum şi conţinut educaţional multimedia interactiv destinat învăţământului vocaţional.
 
Conţinutul digital AeL eContent respectă cele mai noi metodologii şi standarde educaţionale internaţionale şi promovează învăţarea prin descoperire, având la bază resurse multimedia precum experimente, simulări, animaţii sau jocuri educaţionale.
 
AeL eContent, biblioteca de conţinut digital dezvoltat de SIVECO, este rezultatul unor îndelungate proiecte de cercetare şi implementării cu succes în numeroase alte ţări, inclusiv România, Moldova, Azerbaijan, Emiratele Arabe Unite, Cipru etc.