AeL ISTeEurope Awards WSA ICT IPMA IT-Excellence Award
SIVECO RomaniaSIMAVI

Cum ajută inovaţia sistemul educaţional?

27 April 2012

Romanian version only

SIVECO Romania dezvoltă conţinut educaţional pe multi-touch, iPad, ecrane 3D şi “augmented reality” pentru ţări de pe 3 continente.

Bucureşti, 27 aprilie 2012 - Şcoala este dependentă de inovaţie. Răspunsurile pe care le oferă cercetarea în domeniul educaţional, dar şi celui de business în general, au fost prezentate la evenimentul Business Innovator, desfăşurat recent la hotel Marriott.
 
România este o ţară exportatoare de educaţie, una dintre puţinele ţări din lume care oferă soluţii educaţionale integrate prin informatizare. SIVECO Romania este prezentă în ţări de pe trei continente cu soft informaţional, know-how de formare profesională, platforme de eLearning şi instrumente informatice de management educaţional.
 
Oferim software educaţional multimedia interactiv pe care îl dezvoltăm din 2001, de când am început proiectul Sistemul Educaţional Informatizat în România. Este dedicat şcolilor obişnuite, dar şi şcolilor unde sunt copii cu probleme speciale sau copii capabili de performanţă. Dezvoltăm aplicații complexe pe sisteme multi-touch, conţinut educaţional pe iPad, Android sau Windows, instrumente 3D şi “augmented reality”, adică acele instrumente dedicate nevoilor şi aşteptărilor copiilor formați în era „digitală”. De asemenea, avem foarte multe proiecte europene în care suntem prezenţi ca parte a consorţiilor care dezvoltă programe de cercetare. Cercetarea creează dezvoltare economică”, a declarat Radu Jugureanu, directorul Departamentului AeL eContent din cadrul SIVECO Romania.
 
Platforma de eLearning oferită de SIVECO Romania este integrată în toate şcolile şi liceele din România: aceasta înseamnă 200.000 de calculatoare, 3.700 de unităţi de învăţare, adică peste 30.000 de obiecte unice de învăţare pentru 21 de discipline aferente claselor I-XII.
 
Inovaţia în educaţie nu este un lucru care se face în vremuri de criză, ci este o activitate perpetuă şi constantă. De două decenii, SIVECO Romania inovează şi creează progres”, a adăugat Radu Jugureanu.