AeL ISTeEurope Awards WSA ICT IPMA IT-Excellence Award
SIVECO RomaniaSIMAVI

Conţinut educaţional

Conţinutul digital educaţional AeL eContent este special dezvoltat pentru a sprijini procesul de predare/învăţare, fiind proiectat şi prezentat într-o manieră atractivă, modernă şi motivantă. Lecţiile multimedia interactive oferă noi metode de învăţare care îmbunătăţesc performanţa şcolară, şi contribuie, prin atingerea obiectivelor operaţionale propuse, la formarea de aptitudini, abilităţi şi competenţe.

AeL eContent este una dintre cele mai bogate şi atractive biblioteci virtuale din lume, cuprinzând peste 16.000 de obiecte individuale de învăţare, la 21 de materii. Conţinutul educaţional oferit de SIVECO Romania poate fi tradus în orice limbă şi localizat pentru a respecta curricula şi specificul cultural al oricărei ţări/regiuni. AeL eContent este implementat în prezent în mai mult de 15.000 de şcoli şi utilizat de peste 7 milioane de beneficiari la nivel mondial.

Conţinutul digital AeL oferă un mix optim de pedagogie şi divertisment, combinând experimente, simulări, filme, activităţi interactive, teste, toate vizând motivarea diferitelor tipuri de cursanţi. Procesul de învăţare este, prin urmare, transformat într-o activitate interesantă, o modalitate de a descoperi şi explora, de a observa principii ştiinţifice complexe şi de a aplica teoria abstractă în activităţile de zi cu zi.

AeL eContent este validat din punct de vedere pedagogic şi ajută profesorii să transforme orice oră de clasă într-o experienţă unică, interactivă, totul într-un mediu virtual, sigur. Continutul educaţional digital permite elevilor să repete lecţia ori de câte ori este necesar pentru a înţelege un anumit subiect.

AeL eContent este construit pe baza unor principii constructiviste şi abordează învăţarea centrată pe cursant. Fiecare unitate de învăţare îi ajută pe elevi să exploreze, să descopere, să găsescă soluţii, să îşi construiască propriul bagaj de cunoştinţe şi să formuleze concluzii proprii. AeL eContent pune un accent deosebit pe cunoştinţele operaţionale, de învăţare prin acţiune şi de dezvoltare activă a structurilor cognitive.

Rolul AeL eContent este acela de a aplica orientările moderne ale teoriilor pedagogice privind rolul cursantului. Conţinutul digital amplifică gradul de înţelegere a fenomenelor, colaborarea cu colegii şi profesorul, cooperarea în rezolvarea problemelor, exprimarea propriilor puncte de vedere şi dezvoltarea capacităţilor de argumentare.

Educaţia modernă, înseamnă, de fapt posibilitatea de a descoperi prin experimentare (learning by doing), decât de a primi un transfer de informaţii directe (learning by memorizing). Scenariile de învăţare moderne au rolul important de a forma abilităţi practice şi de a asigura un transfer eficient de competenţe integrate.

AeL eContent are o structură coerentă, animaţiile interactive, textele, evaluările, şi filmele de prezentare având un loc bine stabilit pe ecran în fiecare obiect de învăţare, în conformitate cu recomandările psihologilor. Informaţiile suplimentare şi pictogramele sunt, de asemenea, corect poziţionate, pentru a facilita accesul şi evitarea redundanţei.

Caracteristici şi cerinte tehnice
Proiectarea tehnică a AeL eContent presupune conformitatea atât cu specificaţiile pedagogice, precum şi cu recomandările, standardele, normele şi convenţiile specifice pentru proiectarea conţinutului digital educaţional (dobândite prin ample cercetări psihologice), în ceea ce priveşte ergonomia sau funcţionalitatea.

  1. Puţine resurse hardware
  2. Consum redus de resurse
  3. Interfata prietenoasă
  4. Spaţiu liber necesar pe disc, redus
  5. Conţinut bogat şi variat
  6. Instruire şi suport telefonic

Cerinte Software:

  1. Internet Explorer v6.0 sau mai mare pentru a deschide lecţiile multimedia
  2. Macromedia Flash Player 7
  3. Cult3D

Conţinutul digital AeL este organizat în obiecte de învăţare reutilizabile (RLO), care sunt structurate în pachete de conţinut educaţional. Conceptul de reutilizare a conţinutului este bazat pe formate de descriere a împachetărilor în XML fiind implementate elementele necesare pentru a putea importa şi exporta conform standardelor MathML, SCORM şi IMS.

Interfaţa lecţiilor AeL eContent este prietenoasă şi uşor de utilizat. Aplicaţia ghidează cursanţii pe tot parcursul lecţiilor, astfel încât oricine poate parcurge conţinutul educaţional AeL. Pur şi simplu trebuie să urmeze instrucţiunile date.

În dezvoltarea AeL eContent, specialiştii SIVECO Romania împreună cu echipa tehnică sunt sprijiniţi în permanenţă de pedagogi, psihologi şi metodişti cu experienţă. Profesori universitari, cadre didactice din învaţământul preuniversitar, instructori şi tutori s-au implicat activ în realizarea de materiale didactice ajutând astfel la dezvoltarea platformei AeL Educaţional.

În această secţiune vă prezentăm exemple relevante de conţinut educaţional AeL, traduse în  câteva limbi, ce se integrează în structura platformei AeL.


Pentru a deschide lecţiile multimedia, recomandăm folosirea browser-ului Internet Explorer - versiunea 6.0 sau mai recentă.

Pentru a vizualiza conţinutul interactiv, ai nevoie de următoarele utilitare: Macromedia Flash Player 7 Cult3D
Dacă ai instalat update-ul de Microsoft Internet Explorer:
Microsoft Security Advisory (912945), datorită unei incompatibilităţi software din update, ai nevoie de patch-ul Microsoft Compatibility Patch KB917425.